Christchurch - There and back again.

Resan började med idel motgångar. Förkylning, missade flygplan och försvunnet bagage. Förkylningen är mitt problem, övriga Thomas. Direkt efter landning i Christchurch blev det en vända i tullen med komplett uppackning av samtliga väskor. Tog mig en timme drygt men tulltjänstemannen var mycket trevlig och hade dessutom sett matchen mot Italien, som jag missade på grund av flygningen, så fick ett fullt matchreferat och dessutom behålla snuset. Gott så.

När Thomas landat, tolv timmar efter utsatt tid, var det en man utan bagage. Istället för att sitta och ruttna i staden bestämde vi oss för att åka en timme upp i bergen för att få lite luft, "I want to see mountains Gandalf", och ta några kast.

IMG_3260K copy.jpg

Första bäcken vi fiskade i var ganska snabbt strömmande men den stora lampan gav oss bra ledljus i jakten på regnbågarna. Vi spottade snabbt två fiskar, varav en större. Inför resan hade otaliga timmar spenderats dagdrömmande om kommande vatten och karatehugg. Synen av en bättre fisk som aningslöst och lojt byter position för att inhalera den driftande nymfen, fluglinan som fräser i vattenytan när mothugget sitter. Som så många gånger förr visade det sig att verkligheten är mer förrädisk men samtidigt mer spännande. Taggbuskar, fisk som skräms av minsta plopp i ytan.

IMG_3263K copy.jpg

Surt att säga men resan startade med blankt, noll, inget. Fantastisk miljö och, den här är till dig Emil, vi hade i alla fall tur med vädret! Jag väljer att rationalisera: hade vi inte varit tvungna att åka tillbaka till Christchurch för att jaga den förlorade väskan hade det blivit en fin regnbåge den första dagen. Nu är vi på flygplatsen och Thomas kommer förhoppningsvis snart ut till mig, som väntar i bilen, med ett stort leende och en väska fylld med vadare, kängor, polariserande brillor mm. Sen börjar resan.

IMG_3265K copy.jpg